Rommelbode nummer 20

De ROMMELBODE Nr. 20   4 februari 2017
In memoriam
In 2016 zijn drie oud-medewerkers Toonder Studio’s overleden: Simon Praamsma, Ton Beek en Coen van Hunnik. Meer hierover in Toondertijd 103. De uitgever van de autobiografie van Coen van Hunnik uit 2010 gaat deze bij voldoende belangstelling herdrukken. Voor de Toondertijd-lezer is hier een speciale aanbieding.

 Heden t/m 30 april 2017:
Expo over Bommel en Tom Poes in bibliotheek Osdorp Amsterdam.
Drie maandenlang is er een expositie over heer Bommel en Tom Poes te zien in de OBA-vestiging Osdorp. De panelententoonstelling richt zich met name op volwassen en op kinderen die het oeuvre van Toonder nog niet kennen. Erin wordt geïllustreerd dat de Bommelverhalen tijdloos zijn.

Adres: Osdorpplein 16, 1068 EL Amsterdam.

12 februari 2017:
Toonderdag Utrecht van 10:00 tot 14:00 (organisator: uitgeverij Cliché)Het Huis Utrecht, Boorstraat 107, Utrecht. 10 minuten lopen vanaf CS, gratis parkeren. Signeersessies van Tim Artz, Henrieke Goorhuis en Henk Hardeman.

4 en 5 maart 2017: Stripdagen Rijswijk

  • Alleen op zaterdag 4 maart van 11.30 -12.30 uur houdt vertaler Rob Barnhoorn een lezing. Hij zal het originele Nederlands van Toonder duiden en fragmenten laten horen uit werk van collega-vertalers en zijn eigen vertaling van ‘De Bovenbazen’, Los Altos Mandos. Kom luisteren en hoor hoe mooi Toonders werk klinkt in het Fries, Gronings, Twents, Duits en Spaans!
  • Tijdens het festival is een expositie te zien, die een overzicht geeft van de geschiedenis van Tom Poes en Heer Bommel – deels voor volwassenen, deels (maar met name ook) voor kinderen. Het beslaat 10 panelen. Deze panelenexpositie is ook te zien in de Openbare Bibliotheek Amsterdam-Osdorp.
  • Tijdens de Stripdagen 2017 komt er een bijzonder Tom Poes-boek uit, ter gelegenheid van de viering en afsluiting van 75 jaar Tom Poes.  Het wordt een gebonden oblongboek van het verhaal ‘Tom Poes en de bergmensen’, door Dick Matena opnieuw getekend en in kleur gezet. De oplage is eenmalig gemaakt op 75 exemplaren en is tijdens de Stripdagen verkrijgbaar voor 75 EUR.
  • En natuurlijk hebben MTVC en museum De Bommelzolder ook een kraam op de Stripdagen.

Meer info: www.destripdagen.nl/

 

11 maart 2017 t/m 28 mei 2017:
Ter afsluiting van het Tom Poes 75 jaar houdt Strips! Museum voor het beeldverhaal een grote overzichtstentoonstelling rond Heer Bommel en Tom Poes. Aan de hand van vele honderden originele tekeningen en publicaties wordt het leven van Nederlands meest geliefde stripfiguren verteld.
Daarbij verschijnt er ook een boek als catalogus waarin de geschiedenis van deze belangrijkste Nederlandse strip wordt beschreven.

Meer info: http://stichtingstrips.nl/

12 maart 2017:  
Tommie & Poes (peutervoorstelling), Nieuwe Bibliotheek, Almer
Meer info: www.detorenvangeluid.com/speellijst

1 april 2017:
Tekenaar Tim Artz (Tom Poes en Heer Bommel) signeert in Museum Strips in Rotterdam van 10.00 tot 12.00 uur en van 13:00 tot 16:00. Die dag verschijnt er ook een gelegenheidsprentje. En de grote Tom Poes tentoonstelling loopt hier natuurlijk ook!

Meer info: http://stichtingstrips.nl/

7 mei  2017:
Op deze zondag staat ‘Strips op de markt in Gouda’ in het teken van Tom Poes!

  • 10:00 uur – 17:00 uur Grote Stripmarkt met 80 kramen rond het fraaie Oude Stadhuys (een monumentaal pand uit de vijftiende eeuw);
  • Vanaf 11:00 uur signeren de tekenaars in de Burgerhal en in De Franse Zaal boven De Zalm(waaronder Tim Artz en Henrieke Goorhuis – de Bommeltekenaars);
  • Vanaf 10:00 uur verkoop Gouds Stripbier;
  • Om 13:30 uur de veiling;
  • Vanaf 10:00 uur is de Bommel tentoonstelling in De Franse Zaal geopend!

 

Speciale tarieven voor het stripfestival in Gouda `Strips op de Markt` voor MTVC-leden op 7 mei 2017:
Hele kraam slechts 50 EUR (i.p.v. 76 EUR) of een halve kraam voor 25 EUR (i.p.v. 41 EUR).

Hele kraam is 4 meter, halve kraam is 2 meter. Aanmelden kan op het inschrijfformulier van de website:www.stripsopdemarkt.com Vult u op het formulier bij aanvullende vragen wel uw MTVC-lidmaatschapsnummer in om gebruik te maken van dit gereduceerde tarief (MTVC-leden mogen zich ook na 28 februari aanmelden voor dit gereduceerde tarief).

2 en 3 juni 2017:
Derde Noordelijke Stripmanifestatie te Leeuwarden

Meer info: www.stripmanifestatie.nl/

Reacties zijn gesloten.