:begin
Kijk. Hier is dan de tekst zoals die in het nieuwsbericht verschijnt. Ongeveer twee maal per uur kijkt de site of er nieuwe mail is en plaatst deze op de voorpagina. In deze tekst kun je het wat betreft kleur en letterstijlen zo bond maken als je wilt, maar laten we om een eenheid te bewaren wat afspreken daarover.

De afspraak
Om te voorkomen dat het een te dolle boel wordt waar alleen Hopsa’s blij van worden gebruik geen kleuren! Zet teksten tussen haakjes (zoals dit) schuin en maak tussenkopjes (zoals je ziet boven deze alinea) vet. Wil je een woord laten opvallen, zet dit dan bij voorkeur schuin. Dat verstoort het lezen minder. Woorden die vet zijn laten de lezer (ongemerkt) even pauzeren zodat deze vorm van aandacht-trekken erg kan gaan tegenstaan als dit veel gebruikt wordt. Onderstrepen om aandacht te rekken doen we gewoon niet!. Dat stoort het leesritme in ernstige mate en is bovendien achterhaald; Het was op de typemachine de enige mogelijkheid om nadruk te leggen op bepaalde woorden. Buiten dat lijken onderstreepte woorden ook nog eens erg veel op een link
:eind
De tekst achter “dubbele-punt”eind komt niet in het bericht. Dat is handig, want zo behoed je de ‘handtekening’ voor opduiken in het bericht.

Merk op dat er geen extra witregel zit ná :begin en vóór :eind