Download het overzicht hier: Ons eigen tijdschrift (316 downloads )

Vanaf november 1922 verschijnt het tijdschrift ‘Ons Eigen Tijdschrift’, een reclame-uitgave van Van Houten’s Cacao. In januari 1934 wordt de naam gewijzigd in ‘Van Houten’s Eigen Tijdschrift’. Het laatste nummer verschijnt in december 1936.
In de eerste nummers van ‘Ons Eigen Tijdschrift’ staat de volgende tekst:
“Ons Eigen Tijdschrift” wordt gratis verspreid en is uitsluitend verkrijgbaar voor de gebruikers van Van Houten’s Cacao, die zich gemakkelijk de geregelde toezending kunnen verzekeren.
Drinkt dus uitsluitend VAN HOUTEN’S CACAO, de originele cacao, bereid volgens het recept van den uitvinder van cacaopoeder, en Gij zijt tevens abonnê op “Ons Eigen Tijdschrift”.

“Ons Eigen Tijdschrift” verschijnt maandelijks in afleveringen van minstens 32 bladzijden met talrijke illustraties in en buiten den tekst. Elke jaargang vormt een prachtig boekdeel van circa 400 bladzijden, waarvoor prachtbanden verkrijgbaar gesteld zullen worden naar het ontwerp van een bekend sierkunstenaar.

Gij verzekert U de geregelde toezending van het maandblad op de volgende wijze:
In de bussen van Van Houtens’ Cacao worden bons geplakt, die recht geven op toezending van “Ons Eigen Tijdschrift”.

In 1936 illustreren Marten Toonder en Phiny Dick enkele verhalen, meestal geschreven door Jan Gerhard Toonder. Opvallend zijn de fantasierijke pseudoniemen die zij gebruiken.

Terug naar overzicht