Nieuwsberichten

Symposium: Over Bommel gesproken……

Bommelzolder 20 jaar

Bommelzolder 20 jaar

Symposium: Over Bommel gesproken……
Op 13 juni 1998 werd door Eiso – de zoon van Marten Toonder, Museum de Bommelzolder in Zoeterwoude officieel geopend. Dit museum, opgericht door directeur/eigenaar Pim Oosterheert, omvat een enorme collectie van het werk van Marten Toonder. Naast een aantal zeer zeldzame uitgaven bezit het museum ook unieke persoonlijke stukken van Toonder zelf, waaronder zijn bureau, schrijfmateriaal, zoals zijn kroontjespennen en penselen, maar ook zijn HBS-schoolagenda waar de eerste schetsen van zijn tekenkunst al zichtbaar zijn.

Nu, twintig jaar na de opening van het museum, is er alle reden om dit te vieren.

Daarom zal er op zaterdag 7 juli om 14 uur in de Rijswijkse Schouwburg een symposium plaatsvinden. Hierbij zullen sprekers van naam elk op eigen wijze het werk van Toonder belichten.

Drie grote Bommelliefhebbers komen aan het woord: Nobelprijswinnaar Gerard ’t Hooft, Toonderbiograaf Wim Hazeu en oud-minister van OCW en Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. R.H.A. Plasterk.

Ter gelegenheid van dit jubileum zal een speciale editie van een origineel Bommelverhaal worden aangeboden aan twee kleinkinderen van Toonder, Milou & Irwin Toonder. Ook zullen twee striptekenaars van de nieuwe generatie, Tim Artz en Henrieke Goorhuis, gedurende het symposium demonstreren hoe zij het werk van Toonder levend houden.

Voor strip- en taalliefhebbers een absolute must!

Kaarten zijn verkrijgbaar via de Rijswijkse Schouwburg en kosten 10 euro.

Meer info: Pim Oosterheert: telefoon 0715804812.

Hans Matla geridderd

Het heeft onze vorst behaagd Hans Matla te benoemen tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Op donderdag 24 mei 2018 om 18:15 uur kreeg hij de bijbehorende versierselen opgespeld door Rabin Baldewsingh, loco-burgemeester en wethouder van Den Haag.
Deze bijzondere gebeurtenis vond plaats bij uitgeverij Panda in Den Haag, in aanwezigheid van familie en vrienden.

Hans Matla heeft deze koninklijke onderscheiding gekregen voor zijn tomeloze inzet voor de stripwereld. Volkomen verdiend Hans, hartelijk gefeliciteerd!

Drie dagen later alweer was Hans Matla aanwezig op de Haarlemse Stripdagen om onder andere de eerste uitgave van Koning Hollewijn door uitgeverij Cliché in ontvangst te nemen.

Rectificatie m.b.t. de Bommelschoenen in Toondertijd 107

Unieke schoenen

In Toondertijd 107 op pagina 28 stond een uniek afgebeeld paar Bommelschoenen.

Schoenenzaak Shoelia in Veenendaal verkoopt  deze beschilderde Pepe Milan schoenen. Ieder paar herenschoenen is met de hand beschilderd door Atelier Leona en er is maar één paar van gemaakt . Het leer is speciaal voor het beschilderen van de herenschoenen. De leerverf is afgewerkt met een speciale finish en zorgt voor lang plezier van de schoenen.  Er is echter iets mis gegaan. Onder aan het artikel staan twee websites van de concurrent van schoenenzaak Shoelia. De juiste website is:

Meer info: www.shoelia.nl

 

 

De Redactie