Gastenboek

Schrijf een nieuw bericht voor het Gastenboek

 
 
 
 
 
 
 
 

Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.
Je E-mail adres wordt niet gepubliceerd.
Om veiligheidsredenen slaan we je ipadres 54.196.215.69 op.
Het kan zijn dat je bericht pas zichtbaar wordt nadat we het beoordeeld hebben.
We houden het recht om berichten te wijzigen, te verwijderen, of niet te publiceren.
31 berichten.
Wink uit Doetinchem schreef op 28 september, 2012 om 15:20:
Zeer leuke site. Ik ben het een tijdje uit het oog verloren wat eigenlijk erg jammer is. Altijd met veel plezier gelezen. Gr Sanne Wink
Merel uit Eindhoven schreef op 5 september, 2012 om 14:31:
Beste Bommelfans

Ik zit in het laatste jaar van het vwo en in dat jaar moeten we een werkstuk (van 80 uur) maken. Mijn onderwerp is 'De diepere betekenis in (een aantal) verhalen van Ollie B. Bommel', en ik wilde ook nog iets schrijven over de karakters in de boeken en de psychologie van Jung. Heeft iemand tips voor mij, bijvoorbeeld over handige informatiebronnen ofzo?

heel erg bedankt,
Merel Bouwman (17) uit Eindhoven
Beijer Cees uit Roosendaal schreef op 15 juli, 2012 om 12:38:
In een doos met oude boeken vond ik deel 1,2,3 van een uitgave van de bezige bij over tom poes. De boekjes kosten in die tijd 2,50. Deel 1 = Het geheim der blauwe aarde, 2 = De tovertuin en 3 = de geheimzinnige roverhoofdman. Ik vraag me af of iemand hier meer over weet en wat deze boekjes evt waard zijn...
Peter Baas schreef op 22 juni, 2012 om 17:09:
Ik denk dat je gelijk hebt, ik ga gelijk op zoek naar een exemplaar. Mijn dank is groot!
Ed schreef op 17 mei, 2012 om 10:11:
Peter Baas , de beschrijving doet mij denken aan "Tom poes en de jacht op de Joost-formule" (https://toondertijd.nl/wp-content/uploads/2012/05/joostformule.png)
Peter Baas uit Alkmaar schreef op 6 mei, 2012 om 23:43:
Beste 'lezers van stand'.
In het verleden heb ik in de Donakd Duck ooit een erhaal gelezen van Tom poes waarbij het verhaal zich deels afspeelde op een boot ergens op de Middellandse zee meen ik. Een van de schurken had een hoedje op dat hij als wapen kon gebruiken. Kan iemand mij aan de titel helpen daar ik het zelf niet meer kan herinneren. Het stond eind jaren 60 in de Donald Duck.
Bij voorbaat dank.
Ron Kurvink uit Amersfoort schreef op 17 april, 2012 om 18:23:
Ik schaam me eigenlijk dat ik een lange tijd niet op de website heb gekeken. Ik wil jullie de complimenten geven voor deze mooie website. Sucses met dit mooie werk.
Peter uit Alphen aan den Rijn schreef op 11 september, 2011 om 00:48:
Geboren 27-3-59 en vroeger heel veel Tom Poes verslonden. Er staat mij nog steeds een plaatje voor de geest van Bul Super die op zijn rug een brandkast sjouwt, ben al jaren op zoek naar dit plaatje om als tattoo te plaatsen maar kom het nergens tegen, kan iemand mij aan dit bewuste plaatje helpen?
Glenn uit Den Haag schreef op 27 augustus, 2011 om 23:15:
Als Ik zo vrij mag zijn als jonge jonge van 18 jaar geboren in 1993 ben fan van Bommel.
2010 heb ik door mijn oom leren kennen met heer bommel en Tom Poes. Leuke tijd loose fantasie dat altijd gelezen kan worden! Ik hoop dat de boekjes nog minstens 60 jaar of eigenlijk zolang de mens heid bestaat gedrukt gaat worden! Toen ik in een strip winkel kwam bijna een jaar geleden zij die man van die winkel wrm lees je dat meestal lezen ouderen dat soort verhalen! Ik werd best pissig daarop en zij dat het tijdloos was en het erg leuk is!
Die boeken kunnen ook door jongeren (meer) gelezen worden want er zijn zat jongeren die een boek lezen om zich te ontspannen! Alleen reclame moet er gemaakt worden door ze op te zoeken!

voorlopig heb ik pas met 70 verhalen kennis genomen (de hoorspelen) en er zeker al 15 gelezen en ben gelukkig nog lang niet uitgelezen! En als dat wel zo is begin ik weer op nieuw want ik zij het al eerder Toonder had Fantasie dat tijdloos is!
Leve heer bommel! Groetjes Glenn de Bommel (en ado den haag fan maar dat is heel wat anders) Fan
Jeannet schreef op 2 augustus, 2011 om 23:16:
Als u mij wilt verschonen...
hierbij een zomertip die ik, als Bommelfan, u niet kan onthouden: in de binnentuin van Kasteel Oost in Valkenburg (waar de internationale butleropleiding is gehuisvest), is een prachtig zandsculptuur gemaakt, waarbij we, met uw welnemen, butler Joost aan het werk zien aan een levensgrote tafel met Olivier B. Bommel en verschillende van zijn gasten. De zandsculpturen zijn nog de hele zomer te zien, t/m 2 oktober. Voor meer informatie kan je terecht op www.zandsculpturen-valkenburg.nl
Anton uit HIA schreef op 23 juli, 2011 om 00:13:
Had ik maar beter geluisterd
Ik heb een held. Een literaire held. Marten Toonder. En zoals het vaak gaat met vereringen vind ik dat mijn held miskend wordt. De hele wereld had aan zijn voeten moeten liggen. Nu ben ik gelukkig niet alleen in die mening. Er is een onvoorwaardelijk trouwe schare van bewonderaars, die hun adoratie op allerlei manieren uitdragen. Ik hoor daar stilletjes bij. Ik heb niet alleen elk schrijfseltje van Toonder in de boekenkast, maar ook nog eens twee Bommel-handdoeken, vier Bommel-koekblikken in de keuken, een Bommel-koffiemok en een leren foedraaltje met een echte Bommel-vulpen, al doet dat ding het niet meer zo goed.

Waarom is Toonder mijn held?
Door zijn onvermoeibare verbeteringen van De Nederlandse Taal. En dat vooral in namen. Namen van ongure streken (De Zwarte Bergen), namen van stadjes met een twijfelachtig bestuur (Rommeldam), namen van lieden in de geestelijke gezondszorg (Zielknijper), een beroepspessimist (De Zwarte Zwadderneel), de kleine maffia (Bul Super), vergane adel (Canteclaer) en ga zo maar door. Het pallet van de verbeelding van Toonder lijkt eindeloos. In ieder vertellinkje worden we getrakteerd op de ene na de andere onnavolgbare naam-fantasie. En het toppunt voor mij is de stadswetenschapper van Rommeldam. Ene Professor Prlwytzkofsky. Da’s toch niet echt meer!

Maar wel!
Ik kijk naar Roland Garros. Een geinig tennistoernooitje in Frankrijk . En daar speelt een meiske tegen een ander meiske. De ene heet Pavljyutsjenkova en de ander Schiavone. Op een baan ernaast spelen Kudryavtseva en Bejgelzrim en een eindje verder is Barbora Záhlavová-Strýcová aan het inslaan met haar trainer. Marten, de wereld is hard als zelfs de mooiste fantasie zomaar wordt ingehaald op een tennisbaan. Of misschien ook niet. Misschien worden grote mensen altijd pas ontdekt na hun grootste prestaties. Hoe dan ook, op Roland Garros worden namen op het scorebord afgekort tot drie letters. Maakt jouw prestatie alleen maar groter.
Leuke sport trouwens, tennis! Door jouw fantasie. En dan is er nog die ene, waarvan ik zeker weet, Marten, dat ze in jouw wereld stond te trappelen om op te treden....het mooiste meisje van dansles.... KIRSTEN FLIPKENS Of nee, eigenlijk ben jij alweer verder dan dat, bij jou heet ze natuurlijk gewoon... Doddeltje