jul
7
zo
De 27e Dordtse Boekenmarkt @ Centrum Dordrecht
jul 7 @ 10:00 – 17:00
jul
13
za
Strips aan Zee @ Rondom het Moca in Noordwijk
jul 13 @ 13:51 – jul 14 @ 14:51

Duizenden strips in Noordwijk aan Zee

Opnieuw organiseert het Stripschap in samenwerking met het MoCA een gezellige stripbeurs rondom het museum van 10.00 tot 16.00 uur.

Zaterdag 13 juli
Signeersessies, exposities en verschillende activiteiten. Het MoCA is vanaf 10.00 uur geopend voor het publiek en bezoek aan de expositie ‘Krantenstrips, the first influencers‘.

JUBILEUMUITGAVE TOM POES EN DE CHINESE WAAIER
Dick Matena heeft de 89 stroken van Tom Poes en de
Chinese Waaier opnieuw getekend en voor het eerst
ingekleurd. Deze uitgave verschijnt op zaterdag 13 juli
bij het MoCa in Noordwijk. De oplage is beperkt, 89
boeken met de originele strook en 100 genummerde
boeken zonder de strook.
Op 13 juli is Dick Matena aanwezig om te signeren.

Zondag 14 juli
Stripmarkt met 60 of meer kramen. Signeersessies en exposities.
Een groot aantal cosplayers komt op bezoek.

Ook deze dag is het MoCA al vanaf 10.00 uur geopend.

Op deze gezellige stripmarkt zijn er rond het MoCA talloze kramen te vinden waar duizenden nieuwe- en tweedehands stripboeken te koop worden aangeboden. En natuurlijk de nodige stripcuriosa, zoals beeldjes van bekende stripfiguren.

aug
4
zo
Deventer Boekenmarkt @ Centrum Deventer en IJselkade
aug 4 @ 09:30 – 17:00

Ontdek duizenden literaire schatten in Hanzestad Deventer

De grootste boekenmarkt van Europa

Maak je klaar om je literaire dorst te lessen op de grootste boekenmarkt van Europa! Op zondag 4 augustus 2024, gelegen in de sfeervolle boeken- en Hanzestad Deventer, gaat de 34e editie van de Deventer Boekenmarkt van start. Duizenden boeken van gerenommeerde boekhandelaren en antiquariaten uit heel Nederland, zullen aanwezig zijn om te voorzien van het beste literaire aanbod.

Hoewel de boekenmarkt officieel begint om 9.30 uur, staan de eerste bezoekers al om 7.00 uur ’s ochtends te popelen om de markt op te gaan. Jaarlijks trekt de Deventer Boekenmarkt duizenden bezoekers, die hun hart kunnen ophalen aan een scala van genres. Van kinderboeken tot poëzie, van literatuur tot strips, en van kunst tot topografie, er is voor ieder wat wils.

WoordWaarde Festival

Met de Deventer Boekenmarkt als inspiratiebron, vindt tevens de derde editie van het WoordWaarde Festival plaats van 1 t/m 4 augustus 2024. Een festival dat volledig in het teken staat van het boek, taal en literatuur. Of het nu gaat om gesproken, gezongen of geschreven taal: alles komt aan bod. Op locaties verspreid door de hele stad zijn gedurende de week activiteiten variërend van workshops, exposities, lezingen en doe-activiteiten bij verschillende culturele instellingen in Deventer. Een stadsbrede programmering met divers aanbod en daardoor een festival voor íedereen.