Kalender 2019

jan
26
za
Marten Toonder middag bij Scheltema @ Boekhandel Scheltema
jan 26 @ 15:00

Alle Bommel-fans verzamelen! Zaterdag de 26e is er een uniek Toonder programma bij Scheltema. We hebben alle grote namen en experts op het gebied van de Toonder-legacy uitgenodigd.

Vanaf 15 uur kunt u langskomen voor de professionele tekeningen van Tim Artz en Henrieke Goorhuis.

Daarnaast hebben we Wim Hazeu, bekend van de biografie over Marten Toonder. Wim zal een korte lezing geven over deze bestseller.

Ook Klaas Driebergen is van de partij en zal ons wat bijbrengen. Hij heeft meerdere boeken over Toonder geschreven en samengesteld, waaronder recent de prachtige korte verhalen bundel. Binnenkort komt een bundel met Toonders dierencartoons van hem uit.

Kom vooral luisteren naar deze experts, iedereen is welkom bij ons op de 4e etage!

mrt
17
zo
Zaltbommelse Bommeldag @ De Poorterij
mrt 17 @ 10:00 – 17:00

Afbeeldingsresultaat voor zaltbommelse bommeldag

In samenwerking met verschillende verzamelaars, de toondercompagnie, de MTVC en uitgeverij Cliché is er een uitgebreid programma met lezingen, tentoonstellingen en een beurs.

Verder is er een veiling, vertoning uniek filmmateriaal, tekenwedstrijd voor de kinderen en signeersessies van schrijvers en tekenaars.

mei
2
do
Marten Toonder lezing door Wim Hazeu @ Gemeentebibliotheek Rotterdam
mei 2 hele dag

Ter gelegenheid van de 107geboortedag van Marten Toonder houdt Wim Hazeu een lezing in de gemeente bibliotheek in Rotterdam. Ook is er een kleine Bommelbeurs.

Zie later voor tijden en prijzen.

sep
8
zo
MTVC Beurs bij kasteel Rosendael @ Kasteel Rosendael
sep 8 @ 10:00 – 17:00

Kasteel Rosendael geeft een mooi beeld van hoe er vroeger op een kasteel werd geleefd. Er is een bijzondere collectie meubels, zilver en porselein te zien. Het imposante, historisch ingerichte kasteel is omringd door een park met veel bezienswaardigheden.

Rond dit kasteel vind op 8 september 2019 de MTVC beurs plaats, naast de vele kramen zijn er lezingen en activiteiten voor de kinderen in het kasteel en het park.