Kalender 2018

mrt
16
vr
Lezing van Klaas Driebergen in Zwolle over ‘Heer Bommel en de natuur’ @ Boekhandel Waanders
mrt 16 @ 15:30 – 16:30

Een lezing voor alle Bommel-liefhebbers

Een lezing door Klaas Driebergen over de rol van het Ierse landschap in de verhalen van Marten Toonder. Klaas Driebergen kan u door zijn jarenlange studie voor het complete proza van Marten Toonder bijna alles vertellen over Marten Toonder, Tom Poes en heer Bommel.

Toen Marten Toonder kennismaakte met Ierland, raakte hij er zo aan verslingerd dat hij ernaartoe emigreerde. Hij herkende er het landschap dat hij altijd getekend had. En inderdaad vertoont het landschap waarin Rommeldam is gesitueerd een sterke verwantschap met dat van Ierland. De ingrediënten zijn lieflijk glooiende heuvels, kale rotspieken, verweerde stenen en knokige bomen. De woeste natuur is een kracht om rekening mee te houden, maar tegelijk ook kwetsbaar. In deze lezing kijken we naar Toonders fascinatie voor de Ierse natuur en hoe dit doorwerkt in de verhaalwereld van Olivier B. Bommel en Tom Poes. Daarbij wordt veel sfeervol beeldmateriaal getoond.

Klaas Driebergen is neerlandicus en schrijver/samensteller van diverse boeken over Marten Toonder en zijn werk. Deze lezing vindt plaats ter gelegenheid van de Boekenweek 2017 met als thema ‘Natuur’, en het verschijnen van Toonders bundel Alleen maar papier, met essays over Ierland en levensbeschouwing en autobiografische stukken.

Klaas Driebergen over Toonder en de natuur
Datum: vrijdag 16 maart
Tijd: 15.30 – 16.30 uur
Toegang: vrij, om rekening te houden met uw komst vragen wij u aan te melden via dit formulier.

mrt
17
za
Lezing van Klaas Driebergen in Uithoorn over ‘Heer Bommel en de natuur’ @ Geniet aan de Amstel
mrt 17 @ 17:00 – 18:00

Klaas Driebergen – Heer Bommel en de natuur

17 maart 2018, van 16:00 tot 17:00 | Geniet aan de Amstel, Uithoorn

Kosten: €5 (leden) | € 10 (niet-leden)

Lezing over de rol van het Ierse landschap in de verhalen van Marten Toonder

Toen Marten Toonder kennismaakte met Ierland, raakte hij er zo aan verslingerd dat hij ernaartoe emigreerde. Hij herkende er het landschap dat hij altijd getekend had. En inderdaad vertoont het landschap waarin Rommeldam is gesitueerd een sterke verwantschap met dat van Ierland. De ingrediënten zijn lieflijk glooiende heuvels, kale rotspieken, verweerde stenen en knokige bomen. De woeste natuur is een kracht om rekening mee te houden, maar tegelijk ook kwetsbaar. In deze lezing kijken we naar Toonders fascinatie voor de Ierse natuur en hoe dit doorwerkt in de verhaalwereld van Olivier B. Bommel en Tom Poes. Daarbij wordt veel sfeervol beeldmateriaal getoond.

Klaas Driebergen is neerlandicus en schrijver/samensteller van diverse boeken over Marten Toonder en zijn werk. Deze lezing vindt plaats ter gelegenheid van de Boekenweek 2017 met als thema ‘Natuur’, en het verschijnen van de door Klaas samengestelde bundel Alleen maar papier, met essays van Toonder over Ierland en levensbeschouwing en autobiografische stukken.

mrt
23
vr
Lezing ‘Bommel en de Bijbel’ door Klaas Driebergen @ Theaterzaal van SWZ Sophieke Wassenaar
mrt 23 @ 14:30
mrt
31
za
De Stripdagen 2018 @ Jaarbeurs Utrecht
mrt 31 – apr 1 hele dag

De Stripdagen in Jaarbeurs Utrecht, gelijktijdig en gezamenlijk met Dutch Comic Con.

mei
25
vr
Stripdagen Haarlem
mei 25 – jun 3 hele dag

Tentoonstelling ‘Bommel en Bijbel’ in de Sint Bavo van

Vrijdag 25 mei t/m zaterdag 30 juni 2018, Haarlem
Grote of Sint-Bavokerk (Grote Markt 22)
Toegang € 2,50

jul
7
za
Symposium Bommelzolder 20 jaar @ Rijswijkse Schouwburg
jul 7 @ 14:15
sep
1
za
Brabants Stripspektakel @ Koningshof Veldhoven
sep 1 – sep 2 hele dag