Jessica Swinkels stopt bij Toonder Compagnie

Directeur Jessica Swinkels stopt per 1 februari 2017 als directeur van de Toonder Compagnie bv. Ze trad twee jaar geleden aan om het jubileum Tom Poes 75 jaar vorm te geven en een aantal nieuwe activiteiten op te zetten. Onder haar directie kwam het eerste nieuwe Bommelavontuur sinds 30 jaar – Het lastpak -­, binnen op 12 op de bestsellerslijst. De Stichting Het Toonder Auteursrecht (STA), enig aandeelhouder van de Toonder Compagnie bv, is bezig een nieuwe invulling te geven aan de exploitatie van de rechten op het oeuvre van Marten Toonder. Daarop vooruitlopend is, in goed overleg, besloten de samenwerking te beëindigen. Het bestuur van STA is Swinkels dankbaar voor haar grote inzet en de vele nieuwe activiteiten en goede
resultaten afgelopen jaar. Zo kwam Post NL samen de Nederlandse Munt met Bommelzegels en -­munten, was er een vloed aan nieuwe boekuitgaven, vier tentoonstellingen, twee nieuwe theatervoorstellingen en een breed aanbod van merchandising.

Dit alles ging gepaard met een grote hoeveelheid publiciteit op tv, krant en radio. De taken van Swinkels worden tijdelijk over genomen door Milou Toonder, kleindochter van Marten Toonder en bestuurslid van STA.

Reacties zijn gesloten.