Heer Bommel laat zich downloaden.              Klik hier voor de lijst: Bommelsaga Downloads (352 downloads )   of  Hier voor de online lijst.
 Laatste wijziging: 20 december 2023

In dit overzicht is aangegeven welke van de verhalen uit de Bommelsaga zijn te downloaden als e-book, luisterboek en/of hoorspel.

E-BOOKS
Alle 60 bundels uit de ‘Alle Verhalen’-reeks (‘de blauwe reeks’) – en daarmee dus alle 177 verhalen – zijn inmiddels verkrijgbaar als e-book in het epub-format. 23 van deze bundels zijn ook verkrijgbaar in het kindle-format.
Van 8 verhalen is er ook een los e-book in het epub-format. En van deze 8 zijn er 5 beschikbaar in het kindle-format. Deze losse e-books betreffen de speciale edities waarin een verhaal in een actuele context wordt geplaatst, met een voorwoord door een deskundige op dat speciale gebied. Bijvoorbeeld: ‘De unistand’, Brexit-editie, met een voorwoord van Joris Luyendijk.
De epub-e-books zijn te koop bij vele leveranciers (uitgeverij De Bezige Bij, Bol.com, boekhandels, boekensites); het aanbod verschilt per leverancier. De kindle-e-books, verkrijgbaar bij Amazon, zijn in principe alleen te gebruiken op de Kindle-e-reader van Amazon. Alternatief: lenen bij de Bibliotheek Online: www.onlinebibliotheek.nl.
Misschien ten overvloede een waarschuwing. Het gaat bij de Bommelverhalen uiteraard niet alleen om de tekst maar zeker ook om de tekeningen. De weergavekwaliteit daarvan kan nogal variëren en is onder andere afhankelijk van de gebruikte e-reader en de mogelijkheden van de gebruikte app op een tablet.

LUISTERBOEKEN
Ruim 30 verhalen zijn uitgegeven als luisterboek. Ze worden veelal voorgelezen door Bart Oomen. Het aantal groeit. Ook voor de luisterboeken zijn er meerdere leveranciers, echter veel minder dan voor de e-books. Te denken valt aan Kobo, Bol en Luisterrijk. Alternatief ook hier: lenen bij de Bibliotheek Online: www.onlinebibliotheek.nl.

 

HOORSPELEN
76 verhalen werden bewerkt tot radiohoorspelen, die vanaf 5 februari 2007 in 440 afleveringen werden uitgezonden door de NPS. Bewerking en eindregie: Peter te Nuyl. Mark Rietman vertolkte Heer Bommel, Jacob Derwig was Tom Poes.
Alle hoorspelen waren tot voor kort te beluisteren en gratis te downloaden op de website van het NTR-archief. Momenteel zijn de hoorspelen niet meer op deze site te vinden. Dit heeft te maken met een rechtenkwestie. Het is mogelijk dat ze weer terugkeren, maar meer is daarover momenteel niet bekend. Op de site is nog wel uitgebreide informatie per hoorspel beschikbaar: rolverdeling, medewerkers etc.: https://archief.ntr.nl/bommel/index.html.
Alternatieve vindplaats voor al deze hoorspelen is The Internet Archive: https://archive.org/details/60HeerBommelEnDeGroteOnthaler.
6 hoorspelen zijn ook te beluisteren en te downloaden als podcast bij Parel Radio. En deze podcast-hoorspelen zijn ook te vinden (maar dan niet als podcast) op de website van de NPO: https://www.nporadio1.nl; zoek op “bommel zomer” voor een lijstje van de 6 hoorspelen of op een kernwoord uit de titel van een verhaal.
Nog een alternatief: de Bommel schatkamer van Ron Kurvink: https://www.heerbommel.info/hoorspel

TOT SLOT
Het overzicht is beperkt tot de Nederlandstalige uitgaven.

Laatste wijziging: 20 december 2023
Samengesteld door Bert Herben, met dank aan Dick de Boer –
Aanvullingen/correcties zijn welkom: mailto:bert.herben@chello.nl

Terug naar het overzicht>