Klik hier voor het overzicht: Algemeen Dagblad (402 downloads )

De krant werd in 1946 als zusterblad van de Nieuwe Rotterdamsche Courant opgericht door W. Pluygers en J. Versnel. Pluygers werd de uitgever, Jan Schraver de eerste hoofdredacteur. Het eerste nummer verscheen op 29 april 1946.

Laatste aflevering van Kappie in Algemeen Dagblad.

In 1964 werd de krant, die tot dan toe was uitgegeven door de Nieuwe Rotterdamsche Courant NV, overgenomen door de Nederlandse Dagblad Unie (NDU), ontstaan uit het samengaan van de NRC met het Algemeen Handelsblad.

In 1979 fuseerde de NDU met uitgeverij Elsevier, die de dagbladpoot in 1995 afstootte naar PCM Uitgevers, waar Het Parool, Trouw en de Volkskrant al werden uitgegeven. PCM verwierf niet alleen het Algemeen Dagblad, maar ook de fusiekrant NRC Handelsblad. Het nieuwe AD is ondergebracht in een joint venture waarin de uitgevers PCM en Wegener participeren.

Van 1946 tot 1972 verscheen in het AD de strip Kappie. In 1979 en 1980 werden enkele verhalen van Kappie herplaatst. In 1955 verschenen ook nog een paar Panda-strips die Toonder tekende voor het Verbond voor Veilig Verkeer.